FEHÉR PÉTER, A BŰVÉSZ – CEREMÓNIAMESTER
Profi ceremóniamester az esküvőtökre – mert kell Nektek

Kinek az esküvője?

Sokszor találkozom ceremóniamesterként azzal, hogy az első megbeszéléskor az ifjú párok az örömszülők kívánságait sorolják – mit is szeretne anyuka-apuka, mi hogyan legyen az esküvőn, és utána jön az, hogy ők mit is szeretnének.

Ebben a kérdésben nagyon nehéz tanácsot adni, hiszen nem az a cél, hogy összevesszetek a szülőkkel, hanem hogy a nagy napotok olyan legyen amilyennek Ti megálmodtátok.

Az egyik megoldást a napokban írta egy menyasszony az egyik facebook csoportban. Azt javasolta, hogy a mindenbe beleszóló anyukával a legkevesebb konkrét infót kell csak megosztani; arra kell titokzatosan célozgatni, hogy az éppen szóban forgó dolgot meglepetésnek szánják.

A másik megoldás, ha a szolgáltatóra, vagyis a vőfélyre / ceremóniamesterre hivatkoztok. Mondjátok meg nyugodtan, hogy mindent nagyon alaposan átbeszéltetek vele a forgatókönyv elkészítésénél. A saját elképzeléséhez ragaszkodó örömszülőt próbáljátok meg azzal “leszerelni”, hogy a szolgáltatónak ebben sokkal nagyobb tapasztalata van, hiszen több száz esküvőn segített már a jegyespároknak, míg az örömszülőnek jó esetben csak egy esküvője volt…

 

Ezekkel az érvekkel a legtöbb konfliktust el tudjátok kerülni. Ha biztosra akartok menni, akkor jelentéktelen kérdésekben viszont feltétlenül kérjétek ki a véleményüket.