FEHÉR PÉTER, A BŰVÉSZ – CEREMÓNIAMESTER
Profi ceremóniamester az esküvőtökre – mert kell Nektek

Esküvői “trollasztal”, avagy mire vigyázzunk ültetéskor?

“Trollasztalnak” nevezzük azt az asztaltársaságot, amelynek tagjai – tipikusan urak – hangoskodnak, nem figyelnek az aktuális programra, fennhangon trágárkodnak, és ez a helyzet gyorsan emelkedő véralkoholszintjükkel párhuzamosan egyre romlik. Egy ilyen asztaltársaság sok vendéget megbotránkoztat a sűrűn és fennhangon használt, nem odaillő kifejezésekkel. Nehezítik a szolgáltatók (ceremóniamester vagy vőfély, fotós, videós, felszolgálók, zenekar vagy DJ) munkáját. A trollasztal alkoholfogyasztása előbb-utóbb eléri azt a szintet, amikor őket már semmi nem fogja érdekelni; az még a jobbik eset, ha néhányan közülük elalszanak.

Akár az éppen táncoló vendégeket is zavarhatják tántorgó, hadonászó, koordinálatlan mozgásukkal. Néha még veszélyeztethetik is mások testi épségét, így egyre kevesebben fognak táncolni.

Előfordulhat, hogy egy-egy meghitt hangulatú esemény miattuk nem lesz olyan, amilyennek megálmodtátok.

Mi a megoldás? Hogyan tudjuk megelőzni a “trollasztal” kialakulását?

Az ültetési rend tervezésekor az olyan baráti társaságot, ahol ez vélhetően előfordulhat, több csoportra kell bontani és kettesével-hármasával másik asztalokhoz ültetni őket.

Ezt érdemes velük megbeszélni, sőt egy kicsit össze kell velük kacsintani és a “segítségüket” kérni. Mondjátok azt nekik, hogy féltek attól, hogy nem fog beindulni az asztalok között a barátkozás, ismerkedés, sőt a vacsora utáni buli és tánc, de az ő közreműködésükkel ez megoldódhat. Ebben valószínűleg partnerek lesznek.

Ahhoz, hogy együtt tudjanak iszogatni, oda kell menniük a többiekkel a bárpulthoz. Ez legalábbis minimális szervezkedést igényel, ezért a vacsora végéig kb. fele annyit tudnak csak fogyasztani. Mivel nem egy asztalnál ülnek, szintén a vacsora végéig nem fogják olyan mértékben széttrollkodni a lakodalom vidám vagy éppen megható pillanatait. A vacsora végétől úgyis picit módosulhat az asztaloknál ülő vendégek elosztása. Ebből következik, hogy ők is igyekeznek majd egy asztalhoz ülni, de evés után a legtöbb embernek már lassabban megy a berúgás.

Így elejét lehet venni, hogy egy kisebb társaság tönkretegye a Ti nagy napotokat, és többek mulatságát.